Spar penge på dit elforbrug

En af de steder hvor vi hver eneste måned bruger mange penge, uden vi rigtig lækker mærke til det, er via vores elektriske apparater. Her er nogle hurtige og simple råd til hvordan du kan spare penge på dit elforbrug. 

  • Det første råd er måske ganske simpelt, men mange gør det faktisk ikke i lige så høj grad som vi nok burde. Sluk på kontakten. Det er ikke kun lyset jeg tænker på. Dit fjernsyn, stereoanlæg og alle de mange opladere vi har til mobiltelefoner og computere og andre elektroniske dimser sluger en masse strøm når de er sluttet til en oplader. Sluk på kontakten for at spare en masse nemt.
  • Hvis du ikke allerede er igang, så bør du sætte i gang med det samme. Skift dine pærer til energisparepære. En energipære kan holde i 4-10 år, og den bruger kun en brøkdel af den energi de gamle former for pærer bruger.
  • Køb en portion tænd/sluk ure. Disse er oplagt f.eks. udenfor, men også i nogle rum og til måske netop elektriske dimser kan det være fint at sætte en timer.
  • Hæng dit tøj til tørre på en tørresnor i stedet for at tørre det i tørretumleren. Specielt hvis du har en lidt ældre tørretumler kan du spare virkelig meget på denne konto.
  • Nogle gange kan man også spare lidt på at skifte el-leverandør. Tjek om det er noget du kan spare penge på.
  • Har du nogle efterhånden ret gamle hvidevarer, så er det måske en ide at overveje at skifte til nye. Mange hvidevarer kan tjene sig selv hjem på ganske få år, da de bruger meget mindre i strøm.

Der er mange gode og nemme måder at spare penge på, og disse sparetips er ganske lige til, og kræver egentlig ikke så meget andet end at man kommer i gang. Selv hvis du kun spare 100 kroner, så er det mange penge, hvis du faktisk ikke rigtigt behøver at gøre noget for det. Mon ikke du kan klare at trykke lidt oftere på en kontakt, hvis du ved at det giver dig penge lige ned i lommen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *