Spar penge på vand

At spare penge på vand er både godt for miljøet og for din pengepung! Det er derfor en rigtig god ide at få indbygget nogle gode vaner når vi snakker om dit vandforbrug. Det behøver ikke at kræve så meget at spare på vandet, og da priserne på vand er højere end nogensiden, så kan du faktisk spare betydelige beløb med vores spareråd her i artiklen.

Første spareråd: Hvis du kan bruge koldt vand frem for varmt vand, så gør det. Varmt vand er næsten dobbelt så dyrt som koldt vand, og det giver derfor meget god mening at bruge det kolde i stedet for varmt vand i mange situationer.

Andet spareråd: Det er meget nemmere at spare, hvis man kan gøre det til en konkurrence. Dette gøres meget nemmere, hvis du lægger mærke til hvor meget vand der egentlig bliver brugt. Er der ikke nogen synlig måler, så kan det måske svare sig at installere, men ellers gælder det om at holde øje med hvad den står på løbende.

Tredje spareråd: Sæt vandspare på vandhanerne i både køkken og badeværelse. Alt efter hvor gammel din vandhane er, så kan der spares rigtig mange liter vand at spare.

Fjedre spareråd: Toilettet kan være en rigtig tyv, hvis det bare løber en lille smule. Sørg for at det ikke løber, og hvis det gør, så få det fikset hurtigst muligt.

Femte spareråd: Der er ingen grund til at lade vandet løbe mens du børste tænder.

Sjette spareråd: Det kan være rart med et langt brusebad, men det behøver ikke at tage såååå lang tid. Se om du ikke kan korte det lidt ned. Sæt eventuelt en alarm på 5 minutter.

Syvende spareråd: Opvaskebalje. Hvis du vasker op i hånden, så brug en opvaskebalje i stedet for under rindende vand. Det samme gælder hvis du skræller kartofler eller andet.

Ottende spareråd: Har du en have med blomster og andet der skal vandes, så bør du anskaffe en regnvandstønde. Masser af gratis vand til blomsterne.

Nemme vandspareråd for dig og din pengepung

Det er nemmere at spare penge i din dagligdag end du tror. Her er har du lige fået en god række af meget lige til råd, som faktisk ikke rigtigt ændre på meget i din hverdag, og du vil være glad for de penge du spare. De kan bruges på mange sjove ting 😉

At det så samtidig er en god ting for vores grundvand og drikkevand er jo bare en super god bonus!

 

Få de bedste sparetips via email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *